3.7 Despre site-uri utile

Capitolul nr. 3 Investitori activi – Avansati

Postat de TRAIAN pe 4 aprilie 2014

Postarea de mai jos este foarte scurta insa am considerat ca, in calitate de utilizatori ai INTERNET-ului, ar trebui sa stim cum sa-l exploatam pentru a gasi una sau mai multe informatii fara a pierde timpul si in final sa ne fie si utila, dar mai ales sigura.

Tot pregatindu-ma pentru intalnirea de marti cu BVB am reusit sa revad cateva site-uri foarte utile pentru cineva care este pasionat de bursa in general.

Desigur ca multi dintre voi sunteti deja obisnuiti cu site-urile bine cunoscute in lumea businessului si a pietelor de capital (Reuters, Bloomberg, Forbes, Yahoo finance, Google finance etc.), dar si a celor de instruire in domeniul investitional sau cu caracter general (Investopedia, Wikipedia – cu unele rezerve etc.).

In prezent, asa cum spuneam, lucrez la mai multe proiecte in acest domeniu. Unul dintre acestea se refera la site-uri utile investitorilor. El este inca in desfasurare si sper ca in curand sa-l definitivez cu ceva descrieri.

Astazi va rezerv placerea de a descoperi sau a aprofunda (pentru cei care strabat mai mult paginile Internetului) o pagina foarte interesanta si care prezinta multe date utile pentru cine doreste sa cunoasca mai bine pietele de capital in general.

Iata o poza a paginii principale a acestui site.

 

stock-market-site

Nu zic ca este unul dintre site-urile cele mai utile sau cele mai bune, dar pentru un analist bursier mi se pare potrivit pentru a afla si altceva decat de pe site-urile obisnuite.

La fel si despre proiectul meu cu site-urile utile, nu sunt convins ca va satisface pe toata lumea insa sunt convins ca va fi un bun reper pentru oricine care doreste sa-si faca o astfel de lista favorita despre bursa.

Timpul si informatia sunt doua dintre elementele importante ale unui investitor si de aceea trebuie sa le acordam locul cuvenit. Insa, sa nu credeti ca toate acestea vor veni de la sine si dintr-o data. Ne va trebui exact ceea ce cautam cu totii : folosirea eficienta a TIMPULUI.

 

Voi face o paranteza si voi spune ca in anul 2002 cand Bernanke era guvernator al unei banci din SUA era si un mare specialist in actul DEFLATIEI ECONOMICE dand si unele solutii pentru a se evita acest lucru.

Articolul scris de acesta in acea perioada era mai mult o pledoarie despre puternica economie SUA, care nici nu accepta ca se va confrunta cu asa ceva si mai ales despre stabilitatea si forta FED de a sprijini politica guvernului SUA pentru a nu se ajunge intr-o situatie similara cu cea din Japonia, tara care se confrunta puternic cu o deflatie de care nu a scapat nici pana in prezent.

” So, is deflation a threat to the economic health of the United States? Not to leave you in suspense, I believe that the chance of significant deflation in the United States in the foreseeable future is extremely small, for two principal reasons.

The first is the resilience and structural stability of the U.S. economy itself. Over the years, the U.S. economy has shown a remarkable ability to absorb shocks of all kinds, to recover, and to continue to grow.

Flexible and efficient markets for labor and capital, an entrepreneurial tradition, and a general willingness to tolerate and even embrace technological and economic change all contribute to this resiliency. A particularly important protective factor in the current environment is the strength of our financial system:

Despite the adverse shocks of the past year, our banking system remains healthy and well-regulated, and firm and household balance sheets are for the most part in good shape.

Also helpful is that inflation has recently been not only low but quite stable, with one result being that inflation expectations seem well anchored.

For example, according to the University of Michigan survey that underlies the index of consumer sentiment, the median expected rate of inflation during the next five to ten years among those interviewed was 2.9 percent in October 2002, as compared with 2.7 percent a year earlier and 3.0 percent two years earlier–a stable record indeed.

The second bulwark against deflation in the United States, and the one that will be the focus of my remarks today, is the Federal Reserve System itself.

The Congress has given the Fed the responsibility of preserving price stability (among other objectives), which most definitely implies avoiding deflation as well as inflation. I am confident that the Fed would take whatever means necessary to prevent significant deflation in the United States and, moreover, that the U.S. central bank, in cooperation with other parts of the government as needed, has sufficient policy instruments to ensure that any deflation that might occur would be both mild and brief.”

Din tot acest discurs am extras ceva, care in acest moment are o alta rezonanta, si anume:

Despite the adverse shocks of the past year, our banking system remains healthy and well-regulated, and firm and household balance sheets are for the most part in good shape.

Oricum increderea americanilor in propriul sistem si infailibilitatea acestuia s-a cam zdruncinat in ultimul an, iar cel care dadea lectii altora despre evitarea unei deflatii, Ben Bernanke, a ajuns sa se recunoasca invins deocamdata ceea ce inseamna ca istoria nu este intotdeauna repetabila si ca de multe ori ne putem astepta la ceva mai rau, iar teoria este buna numai la scoala sau pentru cei care nu cunosc fenomenul.

Cred ca greseala capitala a reprezentantilor acestui stat este cea de “invincibilitate”, sentiment foarte mult cultivat chiar de cei in cauza si care ii opresc sa vada si partea mai realista a mersului istoriei.

Speak Your Mind

*