3.3.5 Metoda zonei de retragere de 50%

Capitolul nr. 3 Investitori activi – Avansati

Postat de TRAIAN pe 29 iulie 2010

Metoda pe care o voi prezenta este a lui Tony Oz si a fost inclusa in cartea acestuia “The Stock Trader: How I Make a Living Trading Stocks” pentru alegerea momentului intrarii in piata dupa o scadere mai mare.

Zona aleasa este cel mai apropiat minim si maxim. Aceasta este una dintre cele mai valabile zone unde se intampla adesea o intoarcere de trend.

Aceasta zona de intoarcere are doi factori semnificativi in sectorul AT:
1. retragerea de 50% este cel mai de incredere numar al uneltelor Fibonacci.
2. procentul de 50% este de asemenea PUNCTUL DE PIVOT folosit de traderi in piata.

Formula de mai jos poate fi folosita si modificata atat in piata bearish cat si in cea bullish de retragere pentru fiecare preferinta si stil al traderilor. Firesc ca pana vom tranzactiona real este necesar sa testam metoda in mod virtual, pe hartie.

Iata formula :
Volum mai mare ca 30000 si pret inchidere mai mare ca 10, iar pret inchidere mai mare ca (MAX 20 – MIN 20)/2 + MIN 20 si pret inchidere mai mic ca (MAX20-MIN20)*62% + MIN20 si MAX20-MIN20 mai mare ca 10, precum si MIN 20 – MIN 40 mai mare ca 0 .

Pentru o mai buna intelegere vom defalca formula, astfel :
1. Volum mai mare ca 30000 inseamna ca vom avea in vedere numai acele actiuni care se tranz cu volume mai mari ca 30000 (volumul poate fi modificat la dorinta).

2. Pret inchidere mai mare ca (MAX20 -MIN20)/2 + MIN20 inseamna ca pretul de inchidere trebuie sa fie mai mare decat 50% (mijlocul punctului) de la cel mai mare pret din ultimile 20 de zile si de la cel mai mic pret din ultimile 20 de zile (MAX si MIN pot fi modificati la o perioada mai mare, ex. 40 de zile care trebuie sa corespunda ca valoare peste tot).

3. Pret inchidere mai mic ca (MAX20-MIN20)*62% + MIN20, inseamna ca pretul de inchidere trebuie sa fie sub 60% din pretul cel mai mare din ultimile 20 de zile si cel mai mic din ultimile 20 de zile. In acest caz vom privi actiunile care sunt in range-ul 50-60% (se poate modifica range-ul fara a depasi valoarea de 75%).

4. MAX20-MIN20 mai mare ca 10 inseamna ca va trebui sa avem acest range dintre cel mai mare pret si cel mai mic pret de cel putin 10 puncte. De ce? Daca marimea range-ului este mai mare vom avea avantajul unor profituri mai mari. Daca range-ul este mai mic vom avea mai mici profituri potentiale (si acest prag se poate modifica).

5. MIN20-MIN40 mai mare ca 0 inseamna ca pretul cel mai mic din ultimile 20 de zile si pretul minim din ultimile 40 de zile trebuie sa fie pozitiv. Aceaste este pentru a fi siguri ca in viitor exista un trend crescator.

 

Dupa rularea scanarii, mai jos vom gasi cateva exemple

Primul grafic arata un bearish retracement datorat faptului ca cel mai mic prêt din ultimile 20 de zile a inchis mai jos decat cel mai mare prêt din ultimile 20 de zile. Cea mai buna strategie este de a astepta pentru ca pretul sa inchida deasupra zonei de 50% si apoi sa se cumpere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Graficul de deasupra si cel de mai jos arata o zona exccelenta pentru a intra LONG din doua motive:
1. Este retragerea de 50%
2. Este la un suport major al pretului (linia rosie orizontala).

In mod obisnuit cand exista mai multi indicatori tehnici care confirma zona, atunci cu atat mai mult vor fi sanse mai mari de succes.

Ultimul grafic prezinta un range foarte mare dintre cel mai mare prêt si cel mai mic prêt (mai mare ca 10 puncte) din ultimile 20 de zile. Aceasta actiune este mai reala cand este confirmata pe volume mai mari.

Acum pretul este in zona celor 50% retracement, care este zona ideala de intrare dupa o asemenea scadere.

Exista si alte versiuni privind perioadele si anume 40, 100 sau 200 sau preturile de inchidere cu cele maxime sau minime (High sau Low).

Mult succes la testare.

Speak Your Mind

*