3.3.2 Strategia trading "123" – un sistem de investitii bun

Capitolul nr. 3 Investitori activi – Avansati

Postat de TRAIAN pe 26 iulie 2010

Din cliclul “resursele investitorului” si ca o continuare a materialelor prezentate despre sistemul de tranzactionare “123” am selectat pentru amatorii de AT o prezentare la fel de interesanta ca si tot ce este legat de analiza tehnica in general.

Materialele prezentate pot fi considerate un model de tranzactionare mai ales ca arata sub o forma profesionista elementele de baza pentru a deveni un investitor de succes.

Mi-a atras atentia in mod deosebit inlantuirea informatiilor privind cele trei elemente de baza pentru o reusita :

1. Identificarea directiei trendului (indicatorii Aroon, Williams %R, PPO – percentage price oscilator)

2. Distanta trendului (cat de lung este trendul) – shape si patternuri (apropo, acestea sunt foarte multe .. cca cateva mii)

3. Speed – intensitatea trendului (prin wave-urile lui Elliott care la randul lor pot fi “motivate” si “corective”).

Totodata mi s-a parut interesanta metoda Evil Twins pentru anticiparea unei directii probabile de dupa o consolidare de trend (range), mai ales cand bear si bull isi incearca puterile.

Si multe altele. Dar nu vreau sa va rapesc placerea si curiozitatea de a le descifra si singuri accesand linkul de mai jos.

Mark Mc Rae sau Joe Ross, unul dintre trading educator renumiti
Am mai remarcat ca metoda se poate aplica pentru aflarea punctelor de intrare/deschiderea de pozitii atat pe un uptrend cat si pe un downtrend, in special pe pietele volatile.

In cazul graficului de mai sus punctul de intrare/iesire corespunde cu zona punctului “2”.

Sa analizam si un caz direct, pentru o intrare in piata, dupa un trend de coborare si anume pentru evolutia monedei dolar USD

Conditiile pentru a face acest pas in cazul acestei metode se pot vedea direct pe graficul zilnic al monedei USD de mai sus si acestea sunt :

1. Momentul acestui pas vine dupa un downtrend si realizarea unui reversal de trend
2. Vom alege un indicator tehnic ca ajutor in luarea deciziei si anume MACD. In acest caz vom astepta ca formatiunea 123 sa se realizeze, iar MACD sa indice schimbare de trend, adica crestere de pret.
3. In punctul “3” unde se realizeaza un pullback indicatorul MACD trebuie sa ramana pe crestere
4. Se recomanda ca punctul de intrare sa fie 1 pip deasupra punctului 2 (in cazul nostru la 78.29)
5. Pentru protejarea investitiei SL va fi la 1 pip sub nivelul pct. “3”, adica la 75.62
6. Pentru stabilirea unui punct de iesire vom masura diferenta dintre pct. 2 si 3 si vom prelungi punctul de intrare cu aceasta diferenta.

78.29 – 75.63 = 2.66 pct, ceea ce inseamna 2,66 x 100 pipsi = 266 de pipsi.

Punctul “2” nu trebuie sa fie mai mic decat punctul “1”.

Principiul este acelasi si dupa un uptrend in cazul unei coborari de trend.

La fel ca si in cazurile celorlalte prezentari online trebuie sa ramanem cu ceva important in bagajul nostru de cunostinte si anume : care este sistemul folosit de alti traderi care au avut succes in piata de capital si sa incercam sa aflam daca aceasta este potrivit si pentru noi sau cum putem sa-l adaptam la cerintele personale.

Eu unul singur am retinut cateva repere importante pe care le voi testa in viitoarele tranzactii in bursa precum si cateva date despre uneltele necesare unui trader adevarat.

Speak Your Mind

*