Cap.3 Investitori activi – Avansati

Capitolul nr. 3 Investitori activi – Avansati

Deja stim sa ne plimbam si singuri prin hatisurile unei piete de capital. Stim ce este o piata, cum se misca si ce rol jucam noi in acest domeniu.

Incarcam in acest capitol sa ne distantam deja de marea masa a investitorilor obisnuiti care au auzit ceva despre piata dar inca nu si-au format o strategie, metoda de a investi. Adica nu si-au format un profil de investitor sau de trader.

Este dupa opinia mea etapa decisiva in perfectionarea noastra ca investitori cu reale pretentii la castiguri pe bursa.

Daca nu vom incerca sa depasim media de pregatire a celor din piata nu vom reusi efectiv in demersurile noastre. Cu ceea ce invatam in acest capitol cu aceasta vom reusi sa ne diferentiem de restul.

Cu cat vom reusi sa intelegem mai bine anumite tehnici de tranzactionare, fie ca este Fibonacci sau Elliott ori Gann cu atat mai bine.

Deja incepem sa vedem cat de complex este acest domeniu si mai ales nu este usor de invatat. Vom constata ca fara a rezerva cel putin 1-2 zilnic studiului nu vom reusi sa izbandim si sa fim investitori de succes.

Acest capitol marcheaza pragul intre un investitor obisnuit si unul serios, experimentat.

Pentru aceasta va trebui sa avem opiniile personale vis a vis de cele invatate si sa contribuim noi insine la ele. De aceea un contact cu alti investiori, fie pe forumuri sau cursuri, seminarii va fi foarte util.

Nu in ultimul rand, dar de aici incolo permanent va trebui sa citim si aprofundam cu cititul cartilor de specialitate atat de necesare pentru studiul personal si gasirea unui sistem propriu de investitii cat mai potrivit profilului fiecaruia.

Este perioada de STUDIU cel mai intens din toata perioada de pregatire.

Speak Your Mind

*