5.2.7 Alte carti despre AT

Cap.5 – Cartile unui trader de succes

Postat de TRAIAN pe 3 mai 2014

Ideea titlului de mai sus provine de la un element foarte simplu si este in stransa legatura cu slaba participare a componentelor pietei de capital din Romania pentru dezvoltarea si mai ales pentru cunoasterea acesteia.

In aceste conditii, pentru orice nou investitor doritor sa afle bazele functionariii bursei, initiativa este foarte dificila.

In cele din urma, datorita lipsei de informatii usor accesibile, unii apeleaza la forumul bursier sperand sa gaseasca acolo raspunsul mult visat.

M-am pus si ma voi pune de fiecare data in locul acelui investitor avid de cunostiinte care se loveste de aceste piedici si care nu ar trebui sa existe in mod normal. Am ajuns la concluizia ca merita sa-ti daruiesti efortul pentru a veni in sprijinul acestor doleante.

Pentru cei care solicita informatii referitoare la carti despre bursa in limba romana voi incerca in randurile de mai jos sa prezint pentru inceput cateva date menite sa ofere un minim ajutor

Inainte de toate voi afirma ca la acest capitol deocamdata exista o reprezentare foarte slaba comparativ cu sutele si miile de carti scrise pana in prezent intr-o limba straina. Din pacate fiind putine sunt si contra cost.

Exista de asemenea incercari de traduceri in limba romana a unor carti deja consacrate printre investitorii pe bursa, in special despre analiza tehnica

Date pot fi gasite la site-ul: LIBRIS unde se poate gasi cartea lui Robert Kiyosaki – Tata bogat, tata sarac.

O lista posibila a cartilor despre piata de capital scrise in limba romana:

1. Ghidul investitorului, scris de Razvan Pasol, presedintele SSIF Intercapital . Mai multe date se gasesc la site-ul www.kmarket.ro

2. Primii pasi ca investitor la bursa, scrisa de Ileana Vrejba

ISBN: 973-655-643-3

Nr. pagini: 200

Data aparitiei: 2005-01-11

Tematica: Economie – practica.

Date de contact : mailto:comenzi@allbeck.ro,piete sau Vrejba prin email:comenzi@allbeck.ro poti contacta editura.

Daca intri pe ACEST SITE. poti vedea cartea, continutul, se pare ca se poate face comanda (la http://www.matrixrom.ro/ , dai pe editura / management/ publicate ) si online, dar nu stiu daca nu se cere un numar minim de exemplare. Au si telefon.

Doriti sa va investiti profitabil economiile? Ati vrea sa obtineti un profit de peste 20-25 %, mai mult decat dobanda de la orice banca din lume? Daca raspunsul la aceste intrebari este DA, “Primii pasi ca investitor la bursa” va poate arata cum.

Si pentru aceasta nu trebuie sa fiti un mare magnat, sau doctor in finante, ori un Einstein in devenire. Puteti fi anonimul din multimea strazii, care s-a hotarat sa citeasca o carte. Gandita ca un ABC al bursei, cartea devine un ghid util atat pentru cei care doresc sa tranzactioneze pe bursele internationale, cat si pentru studentii de la facultatile de stiinte economice.

Structurata in trei mari parti, istoricului burselor din America de nord si al crahurilor bursiere din 1929 si 1987, cu istorii reale si interesante, putin sau foarte putin cunoscute, o parte pur tehnica ce prezinta si studii de caz despre ce inseamna tradingul on-line la bursa si in final, analiza tranzactionarilor profitabile si neprofitabile la bursa, scenarii de minimizare a pierderilor sau de maximizare a profiturilor, cartea este scrisa cu umor, intr-un ritm alert si ofera informatii pretioase tuturor celor interesati de fenomenul bursier.

Veti afla cum se poate tranzactiona profitabil (sau neprofitabil) din intimitatea caminului dumneavoastra de la Bucuresti, Vaslui, sau Amsterdam, in direct pe orice bursa din lume. Pentru aceasta nu va trebuie prea multe, ci doar un capital acceptabil de pornire, un calculator, o conexiune Internet si cunostinte minime de limba engleza.

Aceasta carte devine un instrument util pentru ca va ajuta sa intelegeti cum puteti sa:

• tranzactionati profitabil, online, la orice bursa din lume;

• va evaluati resursele necesare (practic, accesibile oricui);

• va informati si cum sa va folositi de site-urile pentru investitorii la bursa;

• analizati un anumit titlu;

• interpretati diferitele modele si tipuri de grafice;

• alegeti momentul oportun pentru a cumpara sau a vinde o actiune;

• va protejati investitiile, sa va minimizati pierderile, sau sa va maximizati castigurile;

• va construiti propria strategie de trading si sa fiti consecventi in urmarirea ei;

• evitati greselile.

Cine este autoarea cartii?

Ileana Vrejba, autoarea cartii, este trader independent la bursele din Statele Unite si Canada si furnizor de rapoarte si analize de valori mobiliare persoanelor fizice si juridice interesate. Pentru a se lansa in aceasta noua activitate, timp de aproape 2 ani a invatat: a urmat cursuri de trading de valori mobiliare si de analiza tehnica si fundamentala a valorilor mobiliare.

Experienta sa in domeniul tranzactionarii valorilor mobiliare a crescut mai ales de cand face acest lucru zilnic on-line pe bursele din America de nord. “Bursa este un loc fascinant, interesant, care uneori iti pompeaza adrenalina din plin in circuitul sanguin, in care se castiga bani adevarati, multi, chiar averi, cu o singura exceptie: sa nu pierzi totul!”

3. Piata de capital si burse de valori, autori Anghelache, Nicolae Dardac si Ion Stancu.

http://bursierul.ro/ym/Compose?To=anghelache-edecon@edecon.ro,a” target=”_blank”>anghelache-edecon@edecon.ro

Un curs aparut in 1991 la ASE, catedra de finante-moneda, Bucuresti bun mai mult pentru bibliografie.

4. ABC BURSIER de Titu I.Bajenescu http://www.polirom.ro

5. PIATA DE CAPITAL – caracteristici, evolutii, tranzactii</strong></em>, scrisa de <em>Gabriela Anghelache</em>, editata in anul 2004, ceva mai evoluata. La inceput si eu am fost putin reticent dar cumparand-o si mai ales citind-o constat ca merita studiata.

6. Ghid de investitii personale – Eugen Voicu si Razvan Pasol – <a href=”http://www.kmarket.ro/”>www.kmarket.ro</a>

7. Diagnosticul financiar al intreprinderii – Ana Pisleag. Email : matrix@fx.ro sau prin matrix@fx.ro

8. Informatia contabila si pietele de capital  – Adriana Dutescu, edecon@edecon.ro

9. Strategii pe piata de capital – Bogdan Ghilic Micu, mailto:edecon@edecon”>edecon@edecon.ro

Lista nu se incheie aici .. promit s-o completez si cu alte inscrisuri sper utile.

Iata ca la lista mai adaugam inca o lucrare :

10. Managementul Portofoliului si al Riscului pe Piata Titlurilor Financiare – de Alexandru Olteanu, editura Dareco – 2003

Astazi 12 aprilie 2006 am intrat in posesia cartii “Primii pasi ca investitor la bursa, de Ileana Vrejba, editura All Beck , te335.32.12 sau 410,00.70

Adresa editurii; Bucuresti, str. Serg Nitu Vasile , nr. 2, sector 2, Cost: 17.44 RON.

Speak Your Mind

*