4.6 Cursuri si seminarii despre bursa

Capitolul nr.  4 – Profesionistii

Am citit despre Mark Douglas, care a fost un mare trader si ale caror invataminte extrase din cartile scrise de acesta ne scot in relief faptul ca un bun trader trebuie sa aiba la baza multe cunostinte.

Sursele acestor cunostinte sunt diverse, insa majoritatea recomandarilor converg spre participarea la cursuri si seminarii organizate de firme specializate impreuna cu specialisti recunoscuti in acest domeniu.

Rolul acestor forme de pregatire bursiere este foarte important deoarece testarea acumularilor individuale nu poate fi facuta decat in corelatie cu parerile si modul de abordare ale profesionistilor – scopul urmarit de toti traderii din lume.

Aceste evenimente pornesc de la forme locale, doar pentru clientii unei firme de brokeraj si pana la evenimente de rasunet international, asa cum sunt saloanele anuale ale AT-istilor.

In anul 2011 s-a organizat la Paris Salonul international anual al AT-istilor unde participantii au putut cunoaste noutatile in domeniu si preocuparile specialistilor de renume. Este un placut prilej de a intra in contact cu noutatile, dar si de a cunoaste in direct cum reusesc unii sa mai castige si bani pe bursa.

Seminariile ofera o alta perspectiva deoarece prin diversitatea tematicilor, dar si a specificului fiecarei categorii de participanti putem avea o intelegere mai complexa si ampla a unor fenomene din bursa si pe baza acestora sa ne asiguram si o interpretare cat mai obiectiva a activitatii de trader la bursa.

Asadar experienta pe care trebuie s-a capatam pe bursa nu provine numai din studiul individual pornind de la cartile citite si testarile facute pe bursa ci si din cat mai multe contacte cu specialistii si traderii profesionsiti, de la care trebuie sa acumulam cat mai multe si bune cunostinte.

Speak Your Mind

*