Cap.4 Profesionistii

Capitolul nr. 4 – Profesionistii

Postat de TRAIAN pe 9 august 2010

Este ultima etapa, cea in care am acumulat asa de mult incat lucrurile ni se par deja obisnuite, in care emotiile pe care le aveam la inceput au ajuns sa fie controlate si in care emitem pretentii serioase si permanente asupra castugurilor bursiere.

Este faza in care incepem sa ne jucam efectiv cu riscurile mai mari din pietele de capital, adica acolo unde profesionistii sunt la ei acasa. Daca nu aprofundam corect anumite strategii si tehnici de limitare a riscului ne trezim ca suntem scosi din piata cu toata experienta noastra in AF sau AT.

Este daca vreti telul suprem al fiecarui trader care si-a dedicat luni, poate ani de a studia capitolele precedente (a nu se intelege ca ne rezumam doar la ce este prezentat pe acest site) mai ales din studiul individual, atat teoretic cat si practic.

Este daca vreti mersul in paralel dintre studiu cu experimentarea REALA, nu ca cea de pana acum ci una permanenta ca si cum aceasta ar face parte din viata n0astra. Nu poti sa te consideri profesionist daca nu profesezi, adica daca nu activezi constant, zi de zi pe o bursa sau mai multe burse din lume. Incepe deja sa faca parte tot mai mult din viata ta fara insa a-ti ocupa tot timpul.

Deja sti in ce timp vei tranzactiona, vei sti ce indicatori tehnici vei folosi, ce strategie ti se potriveste. Este daca vreti ca mersul pe bicicleta dupa ce ai mers mult timp cu roti ajutatoare si ai mers mult, pe multe drumuri inca necalcate de tine, dar vezi ca te descurci indifernet de situatie.

Incerci sa-ti adaptezi mai usor mersul si personalitatea la tipul si miscarea bursei alese de tine. Esti mai flexibil si astepti marile oportunitati cu o mai mare rabdare ca ceva cunoscut, anticipat.

Ce mai, nu-ti mai este teama ca agoniseala ta din cont va disparea la fel de repede ca in perioada de initiere sau intermediara de investitii si ca ea este destul de consistenta. Experienta iti va spune ca urmeaza ceva important, fie un prag de suport sau de rezistenta important si un REVERSAL de care poti profita, dar in acelasi timp te vei proteja permanent pentru o msicare inversa a pietei in sensul opus directiei alese de tine.

Este ca si cum tu RESPIRI prin bursa si traiesti alaturi de ea, iar acest mers iti face bine chiar daca uneori mai trebuie sa renunti la ceva din banii castigati. NU poti castiga tot timpul si comisionul pe are trebuie sa-l platesti bursei este ceva NORMAL.

Speak Your Mind

*