3.8 Chestionar “Avansati”

Capitolul nr. 3 Investitori activi – Avansati

Postat de TRAIAN pe 4 aprilie 2014

Am ajuns deja la cateva luni de studiu, care pentru unii se poate transforma in ani, in functie de dorinta de aprofundare, insa fara asa ceva nici nu poate fi vorba de succes pe bursa.

Am mai facut un pas important, ultimul in care suntem deja stapani pe noi, in care am avut curajul sa ne jucam cu ceva bani, la incepit6 doar virtuali prin exercitii DEMO pe cat mai multe platforme si bine ar fi si pe mai multe piete de capital/instrumente financiare.
Am facut cunostinta cu mai multe carti AT unde am regasit unele date deja prezentate sumar si am reusit sa aprofundam pe cont propriu si alte strategii si metode de investitii.

Desigur ca ramane in analiza si stidiu de perfectionare metoda lui Elliott si ale lui Gann care ne pot ajuta/nu ne pot ajuta sa intelegem mai bine cum sa ne perfectionam sistemul de investitii testat si retestat cat mai mult “on paper”

Putem sa ne laudam ca avem la activ deja peste cateva sute de grafice studiate si analizate minutios, putem “citi” dintr-o privire un grafic si sa stabilim/”desenam” un TREND. Nu ne este greu sa ne aducem aminte si chiar sa interpretam stirile dpdv fundamental pentru a nu mai fi asa des surprinsi de miscarile bursei.

Ce mai stim ce avem de facut si luam decizii cu incredere. Pai, daca este asa ce mai avem nevoie de raspunsuri la intebari.

Si totusi, studiul este viata noastra a investitorului si nu putem spune ca le stim pe toate foarte bine. Oare le stim ?

1. Daca suneti deja familiarizat cu tehnica Fibonacci aplicati nivelele de retragere Fibonacci pentry trendul UP octombrie 2007 – martie 2009 pentru indicele DOW si prezentati evolutia acestuia ulterioara. Unde ne aflam in prezent si care este o posibila evolutie din primele 3 luni.

2. Cum stabiliti nivelele de suport si rezistenta pe un grafic zilnic folosind teoria Fibonacci (de exemplu la indicele german DAX) ?

3. Alegeti un instrument financiar care se preteaza cel mai bine la daytrading si prezentati tehnica voastra de investitii care se potriveste cel mai bine acestui instrument.

4. Ce va impresionat la tehnicile de tranzactionare ale lui joe DiNapoli ? Faceti o aplicatie practica din care sa rezulte ca ati reusit sa intelegeti esentialul din aceasta strategie de investitii.

5. Prezentati una din strategiile de investitii pe care ati studiati-o cel mai mult si care v-a adus si cele mai mari rezultate. Daca nu aveti spuneti de ce ?

6. Descrieti o zi de tranzactionare pe piata futures : stabilirea trendului major, alegerea punctului de intrare, a punctului de iesire. Ce strategie de tranzactionare credeti ca vi se potriveste ?

7. Cum ati descrie ciclurile bursiere din anul 2000-prezent la bursa din Romania folosind indicele BETFI ?

8. Ce carte AT ati citit si care v-a ajutat cel mai mult sa intelegeti modul de tranzactionare pe bursa. Relatati partile cele mai instructive. De ce vi se par instructive ?

9. Ce carti ati recomanda pentru intelegerea cicliciatii bursiere si cum reusim sa alegem momentul unei intrari in functie de acest fenomen ?

10. Ati studiat atatea pana in prezent puteti spune ca aveti un sistem de investitii propriu, cateva strategii de investitii ? Ati testat acest sistem ? Daca da, care este rezultatul practic in ultimile 45 de zile.

Obligatoriu cei care vor sa treaca de acest nivel trebuie sa aiba un sistem de investitii propriu, sa-l fi testat cel putin 1,5 luni si sa aiba succes in acelasi numar de zile. Daca da, atunci putem spune ca am absolvit SCOALA BURSIERA MAGNA CUM LAUDE si putem sa incepem sa tranzactionam din plin si PRACTIC.

Este mai mult decat o DIPLOMA FINALA, este un succes important in viata si activitatea oricarui OM, care poate dura intre 3-4 luni pana la 2 sau mai multi ani.

Putem spune ca ne-am facut ucenicia prin propriile forte si de aici ne vom descurca si SINGURI.

Cursurile profesionistilor sunt facultative, insa cine doreste sa fie un trader experimentat, unul bine pregatit, adica un profesionist, nu o poate spune decat daca nu abordeaza si ultima etapa, care nu este obligatorie si anume etapa PROFESIONISTILOR.

 

Speak Your Mind

*