2.1.2.2 Cum alegem un broker strain online

Capitolul nr. 2 – Initiatii sau „DO IT SELF” – Cei singuri

Postat de TRAIAN pe 30 iulie 2010

Am fost curios sa vad care sunt primele 20 firme de brokeraj din SUA la care pot apela investitorii individuali, adica cei care tranzactioneaza ONLINE. Nu clasamentul in sine m-a interesat ci mai mult serviciile oferite de aceste firme, precum si comunitatea/schimbul de informatii, care i se ofera sau la care poate participa direct un simplu investitor, astfel incat acesta sa poata interactiona cat mai bine cu piata.

Topul primelor 20 de societati de brokeraj care ofera servicii online investitorilor individuali il putem gasi AICI.

Desigur ca multi investitori se vor uita la comisioanele acestora, care difera foarte mult intre ele. Totusi, ceea ce m-a interesat a fost gama larga de informatii de care dispune un simplu investitor cand intra in contact cu o asemenea firma si mai ales la nivel educational.

Am selectat pentru astazi una dintre cele 20 societati si anume TRADEKING deoarece mi s-a parut ca ofera o sumedenie de diverse informatii utile pentru orice investitor, mai ales individual si care se bazeaza numai pe cunostintele personale pentru luarea deciziilor.

Am fost destul de curios sa analizez tematicile prezentate pe blogul acestei societati si am extras doua tematici foarte interesante in aceste momente si pentru bursierii din Ro si anume :

1. Cum interpretam situatia financiara a unei societati, mai ales al unui bilant contabil.
2. Cum evaluam performantele mai multor societati pentru a lua o decizie corecta de investitii folosind trei indicatori de baza EPS, P/E si PEG.

Cine va avea curiozitatea sa se aplece mai mult pe studiul postarilor comunitatii acestei firme de brokeraj va observa nuanta, dar si calitatea informatiei.

Comparativ cu firmele din Romania exista o diferenta foarte mare pornind chiar de la raportarile si comunicatele emitentilor (daca vb numai de piata spot), care sunt prezentate trimestrial, iar cel mai important este ca analistii firmei iti pun la dispozitie evaluarile/calculele facute de ei si rezultate din analiza datelor comunicate privind performantele la zi ale acestora.

De aceea, poate comisioanele la unele firme par mari, insa acestea trebuiesc privite in functie de cantitatea, dar mai ales calitatea serviciilor oferite, precum si a informatiei prelucrate la nivelul unui specialist.

Ceea ce lipseste in prezent unui investitor ONLINE din Romania – clientul unei firme de brokeraj autohtone, este cu mult mai mult decat se va observa la o prima apreciere.

De aceea noi investitorii autohtoni suntem din mai multe puncte de vedere pagubiti cu buna stiinta de specialistii, care isi pun in valoarea cunostintele numai pentru cei care dau mai multi bani (am notat aici institutionalii).

Accesul la informatia corecta si bine interpretata este inca o CAUZA majora pentru care investitorul individual este dezavantajat si pe cale de consecinta si deciziile acestuia nu corespund directiei pietei, iar de aici pana la pierderi nu este cale lunga.

Comments

 1. Ce înseamnă “piață spot”? Ms.

 2. Salut,
  Sunt interesat de gasirea unui broker international si pe scurta mea lista se afla si TradeKing.

  Cunosti daca accepta clienti din Ro deoarece pe site ei mentioneaza Romania pe lista tarilor din care nu accepta conturi.

  Din experienta personala, ce broker recomanzi?

  Mersi,
  Alex

Speak Your Mind

*