2.5.6 Analiza tehnica si astrotradingul

Capitolul nr. 2 – Initiatii sau „DO IT SELF” – Cei singuri

Postar de TRAIAN pe 30 iulie 2010

SA VORBIM DESPRE PIATA DE CAPITAL SI ASTROLOGIE

Iata o tema pe cat de interesanta pe atat de dificila in a o intzelege cu atat mai mult in a o aplica … dar nimic nu este imposibil … daca vrei cu adevarat acel lucru.

Acum o zi, un foarte bun prieten de pe forum imi spunea ca tot incearca o tehnica/metoda de tranzactionare si mai in gluma sau in serios adauga ca este posibil sa dureze cca 20 de ani pana o gaseste (iata ne intalnim si aici cu aceasta cifra standard folosita mult in AT-ul bursei de valori).

Atunci, in replica, am adaugat ca un stimulent, ca si Gann a incercat in decursul activitatii sale bursiere (parca 45 de ani – corectat azi 22.12.2006) mai tot felul de tehnici/metode pentru a explica evolutia bursei in general pornind de la patternuri, linii de trend, medii mobile simple, exponentiale,… piramide si mai ales astrologie. Culmea este ca in acea perioada calculatorul nici nu aparuse, iar toate incercarile facute de Gann erau manuale, clasice.

ASTROLOGIA IN FOLOSUL INVESTITORULUI

Introducerea fiind facuta putem spune ca astrologia poate fi cunoscuta si aprofundata cu rezultate benefice in obtinerea sau cresterea profitului unui investitor, insa nu este deloc un lucru usor de cunoscut si mai ales de aplicat. As spune totodata ca acesta necesita o experienta foarte bogata si complexa, iar odata aplicat devine un real sprijin pentru investitorul tenace.

In primul rand imi cer scuze pentru intarzierea aparitiei acestui material, intarziere care a fost determinata din mai multe motive, insa cel principal imi apartine in cea mai mare masura. Doresc sa fiu sincer 100% cu toti cei care vor citi acest articol si sa le spun ca de la un entuziasm maret la inceput acesta a scazut pe parcurs, ca in cele din urma promisiunea facuta sa fie hotaratoare si mobilizatoare pentru intocmirea lui.

In al doilea rand sunt convins ca foarte multi dintre dvs atzi avut si avetzi afinitati deosebite cu faptele care guverneaza evolutiile cosmice/astrologice ale lumii sau care ne inconjoara si in mod special cu ceea ce nu putem vedea cu simtul vederii ci doar cu “ochii mintzii”.

Totusi in ciuda unor speculatzii sunt convins ca acceptati ideea ca a existat, exista si va exista o legatura puternica si nebanuita a vietii Omului (Pamantului in general) cu evolutia Cosmosului, cu tot ceea ce cuprinde acest fenomen complex.

Nu doresc sa dezvolt aici domeniul astrologiei, stiinta care studiaza fenomenele cosmice, ale universului. Au facut-o si o fac specialistii atat prin unele lucrari si studii in decursul veacurilor si sunt convins ca o vor face si in continuare ….

Iata un site despre asa ceva :
http://www.astrocartography.co.uk/ si multe alte site-uri.

Am selectat unele referiri la astrologie :
“Astrocartography is a means of discovering where in the world you are affected and how. Not only can you understand what forces influence you in your present location but Astrocartography can show you the best places on Earth to pursue your dreams, find spiritual growth, improved health, love and romance, prosperity or adventure…

Most astrological work has a time-orientated perspective. Location is an ingredient of course, as longitude and latitude are necessary inputs, but the emphasis or desired information is on what and when an event or astrological ‘hit’ will transpire. The natal or event chart is itself of a moment in time from which we look for a potential unfolding (in time) using techniques such as transits, progressions and directions – all time-oriented techniques. The space factor hasn’t played a very big role, and the space factor is really what Astro*Carto*Graphy is about.”

Cu rabdarea care va caracterizeaza presupun ca vetzi accepta unele idei privind o alta lume a interpretarii astrologiei prin prisma pietei de capital, a bursei de valori in general.
As adauga la acest preambul cateva remarci la adresa notiunii de “TIMP” cel care determina evolutia lucrurilor/fenomenelor, nu numai pe Pamant.

In stilul referirilor de mai sus:
“We sense the passage of time in our personal experience and observe it in the world around us. We feel, think, and act in the flow of time.
Einstein said, “Space and time are modes by which we think, not conditions under which we live.” Time-the time that we know through clocks and calendars–was invented.

The measurement of time is an ancient science, though many of its discoveries are relatively recent. The Cro-Magnons recorded the phases of the Moon some 30,000 years ago–but the first minutes were counted accurately only 400 years ago, and the atomic clocks that allow us to track the approach of the millennium by the billionth of a second are less than 50 years old.

Timekeeping has been both a lens through which humanity has observed the heavens and a mirror reflecting the progress of science and civilization. At the dawn of the new millennium, the instruments that divide and measure the days on Earth have brought us to a deeper understanding of how it all began”.


TEHNICI DE ANALIZA INVESTITIONALA

Odata depasit acest preambul se poate spune ca exista investitori care “prefera cu predilectie analiza fundamentala, si investitori care o prefera pe cea tehnica (desigur, exista si investitori care nu prefera nici un tip de analiza, dar prezenta lor pe piata este de regula limitata in timp datorita pierderilor acumulate).

Eu utilizez o abordare combinata a acestora, la care adaug si una personala si consider ca numai astfel se pot obtine cele mai bune rezultate”.
Am citat aici o remarca a lui Pashol inscrisa intr-unul dintre multele rapoarte din Puls Capital.

In al treilea rand am observat in urma unor analize personale ca nu toti investitorii pasionati de bursa sau chiar cei care provin din interiorul sistemului bursier accepta sau utilizeaza cu incredere Analiza Tehnica in stabilirea unei strategii de investitie.

Ma gandesc cum vor reactiona acestia la transmiterea ideii ca nu numai AT-ul poate stabili unele repere importante pentru evolutia bursei ci si astrologia prin ceea ce reprezinta aceasta. In cele din urma este dreptul fiecaruia sa decida in cunostiinta de cauza ce este bun de aplicat si ce nu conform politicii de investitie aleasa de acesta.

Inca o idee: am insistat pe faptul ca nu e bine sa te iei dupa o singura opinie. La fel, nu e bine sa te bazezi exclusiv pe un singur indicator sau pe o singura metoda de analiza atunci cand investesti intr-o actiune.

Trebuie sa iti definesti un sistem de analiza, dupa cum am mai spus.

Gaseste o opinie, recomandare, metoda de analiza sau un indicator care sa iti indice o posibila oportunitate (deci, un “declansator” al investitiei), iar apoi confirma aceasta ipoteza initiala cu cat mai multi indicatori aditionali.

Daca lucrurile se leaga si cat mai multi indicatori indica aceeasi directie (niciodata nu o vor face toti), atunci actioneaza si cumpara/vinde (desigur, la modul ideal folosesti metode si indicatori la care nu s-au gandit prea multi investitori si “descoperi” oportunitati care nu au fost inca valorificate de marea masa de investitori).

In cele din urma tot in partea introductiva voi spune ca numai faptul ca voi trezi putin curiozitatea unor forumisti/INVESTITORI potentiali fata de acest nou aspect si tot este mai mult decat suficient pentru efortul meu.


CARTI DESPRE PIETE DE CAPITAL

In prezentarea mea, voi face referire la unele mici “povetze” din cartea TRUTH OF THE STOCK TAPE by William D. Gann, o lucrare care trebuie sa existe in biblioteca oricarui investitor – A practical book written by a successful Wall Street man who has proved his theory in actual trading. He writes from twenty years’ experience and gives examples of his rules by the Case System”.

Gann says in his book “What is intuition? You often hear traders say “I am buying or selling this stock on my intuition. The best definition I can give of intuition is that it is instantaneous reasoning.
It is that something which tells us when we are right or wrong before we have time to reason it out. The way to benefit through intuition is to act immediately, and not stop to reason or ask why. That is what a good tape reader does”.

STUDIU SI PSIHOLOGIE
Tot el spunea ca tranzactionarea pe bursa este 75% psihologie, iar restul este mult mai usor.
Fiind vorba de restul eu as adauga aici ca acesta este 75% studiu continuu si restul reprezinta incercarea si testarea unor metode/tehnici, insa fiecare poate sa-si aleaga modelul dorit, poate chiar unul nou, inca nedescoperit.

Sincer, astrologia fiind un nou domeniu pentru mine si nu unul usor, aceste elemente au atarnat foarte mult in cumpana realizarii acestui material iar de foarte multe ori mi-am repetat “nu vei reusi, lasa-te pagubas”.

Dar sa trecem la lucruri concrete.
Lucarea aici de fata are doua parti principale:

1.O prezentare generala
2. O analiza ceva mai detaliata a unor grafice pentru 2 actii cunoscute de pe piata din Ro care va fi prezentata dupa o perioada de testare, sper eu in cca 14 zile.

A. PREZENTAREA GENERALA
Problematica astrologiei si utilizarii acesteia in piata de capital din Ro – astro tradingul – este mai putin folosita sau aprofundata si genereaza multe interpretari.

Exista carti, site-uri care abordeaza legatura intre astrologie si piata de capital si cine doreste sa cunoasca este necesar sa citeasca cat mai multe carti in domeniu, in primul rand despre astrologie, precum si a termenilor folositi de aceasta.

Aici cred ca s-ar preta …. one of the wisest things Emerson who ever said:

“Many times the reading of a book has made the fortune of a man — has decided his way in life. To use books rightly is to go to them for help; to appeal to them when our knowledge and power fail; to be led by them into wider sight and clear conception of our own.”

PAGINI WEB SPECIFICE
Voi cita cateva site-uri unde pot fi gasite aceste carti, de fapt sunt o multitudine, multe dintre ele insa contra cost. Sunt convins ca doritorii vor gasi si altele poate mult mai interesante:

http://galacticinvestor.com

2005 A TRADER’S ASTROLOGICAL ALMANAC Editor in Chief Jeanne Long
The Trader’s Astrological Almanac is written for traders – no previous knowledge of planetary cycles is needed to obtain the maximum benefit. Planetary reversal dates (market reversal dates) are marked in calendar format in this easy-to-use book.

BASIC ASTROTECH by Jeanne Long
TRADER’S ASTROLOGICAL ALMANAC BACK ISSUES

THE UNIVERSAL CLOCK A UNIQUE BOOK OF PLANETARY PRICE PREDICTIONS By Jeanne Long
GANN SIMPLIFIED by Clif Droke

Despite advances in everything from technology to communications, Gann’s groundbreaking concepts continue to be viable, influencing today’s most successful investors. While his work is considered complex, often dense and difficult for many to decipher, Clif Droke provides an excellent overview of Gann’s seminal theories making them understandable and accessible to a new legion of followers.

Gann’s contributions to the field of technical analysis and trading are truly staggering and now, this hands-on manual helps new and experienced trader’s alike discover how to apply his winning methods to their own investing success. You’ll find *The basic foundations of Gann theory, *The type of chart Gann felt was the most important – and why, *Gann’s special swing charting approach, *Gann’s 24 Never Failing Trading Rules, *How he explains support and resistance – and much more. Learn how this guru – who was trading well before WWI – can improve your trading today, using a “simplified” approach to Gann’s classic trading tenets

THE GOLD BOOK – GEOCOSMIC CORRELATIONS TO GOLD PRICE CYCLES
http://www.galacticinvestor.com/

3. http://groups.msn.com/AstrologyoftheStockMarket/links.msnw

4. http://www.eastrovedica.com/ si altele

Pe site-ul de mai sus se prezinta un alt gen de stock market astrology si anume legatura bursei cu numerologia, care poate constitui un alt subiect de studiu in care :

Fiecare numar are alocat cel putin o litera, la fel anumite domenii de activitate sunt supuse aceluiasi rationament. Pe aceasta tema sunt o serie intreaga de carti care probabil vor fi abordate cu alta ocazie.

In acest moment cred ca este necesar sa mai fac unele mici lamuriri/referiri care se utilizeaza la astrologie si piata de capital preluate de pe site-ul http://www.galacticinvestor.com/

Astro-Guide Geometric translation of the planetary aspects:
Conjunction = 0 degrees; Semi-sextile = 30 degrees; Semi-square= 45 degrees; Sextile = 60 degrees; Quintile = 72 degrees; Square = 90 degrees; Trine = 120 degrees; Sesqui-square = 135 degrees; Biquintile = 144 degrees; Quincunx or Inconjunct = 150 degrees; Opposition = 180 degrees.

Planetary Speed:
(12 signs = 360 degrees. 1 sign = 30 degrees of longitude, 1 degree = 60 minutes of longitude. 1 minute = 60 seconds of longitude)

1. Moon – Cycle of 27 days and 29 ½ days from one new moon to the next. The Moon spends about 2 ½ days in a sign and travels about a degree every 2 hours.

2. Mercury – Heliocentric Mercury makes a revolution in 88 days or approximately 3 months. It spends from 5 – 11 days in a sign. It takes Geocentric Mercury approximately a year to complete its cycle. It spends about 19 days in a sign. It has an apparent retrograde cycle about every 100 days for about 20 days. It can move as fast as 2 degrees and 12 minutes a day and has an average geocentric daily motion of 1 degree and 23 minutes except when it is going stationary direct or retrograde. Mercury is never more than 28 degrees from the Sun. Mercury is retrograde about 23% of the time.

3. Venus – Heliocentric Venus has a cycle of 225 days and spends about 18 days in a sign. Geocentric Venus has about a 1-year cycle and spends about 25 days in a sign. It has an apparent retrograde about every 18 months for about 42 days. It never exceeds 1 degree and 15 minutes a day and its average geocentric daily motion is about 1 degree and 12 minutes except when going stationary retrograde or direct. It is never more than 48 degrees from the Sun. Venus is retrograde about 8% of the time.

4. Sun – As viewed from the earth, appears to make one revolution in a year. It has an average daily motion of 59 minutes and 8 seconds.

5. Mars – Cycle of 1 year, 10 months, and 22 days. It spends about 6 weeks in a sign. Every 24 – 26 months has an apparent retrograde period of about 60 – 80 days. Its average daily motion is 33 minutes and as fast as 46 minutes a day except when going stationary retrograde or direct. Mars is retrograde about 10% of the time.

6. Jupiter – Cycle of approximately 12 years (11 years, 10 months, 14 days to be exact). Spends roughly 1 year in each sign. Can move as fast as 15 minutes a day and an average daily motion of 4 minutes and 49 seconds except when going stationary retrograde or direct. Approximately every 9 months has an apparent retrograde that lasts about 4 months. Jupiter is retrograde about 30% of the time.

7. Saturn – Cycle of 29. 5 years (29 years, 5 months, 17 days). Spends roughly 2 ½ years in a sign. Can move as fast as 8 minutes a day and an average daily motion of 2 minutes a day except when going stationary direct of retrograde. Approximately every 8 months has an apparent retrograde of 4 -5 months. Saturn is retrograde about 36% of the time.

8. Uranus – Cycle of 84 years. Spends roughly 7 years in a sign. Maximum speed of 4 minutes a day and average daily motion of 42 seconds except when going stationary retrograde or direct. Approximately every 7 months has an apparent retrograde that lasts about 5 months. Uranus is retrograde about 42% of the time.

9. Neptune – Cycle of 165 years. Spends roughly 14 years in a sign. Maximum speed of 3 minutes a day and average daily motion of 22 seconds except when going stationary retrograde or direct. Approximately every 7 months has an apparent retrograde that lasts about 5 months. Neptune is retrograde about 44% of the time

10. Pluto – Cycle of 248 years. Spends roughly 12 – 31 years in a sign. Maximum speed of 2 minutes a day and average daily motion of 14 seconds a day except when going stationary retrograde or direct. Approximately every 7 months has an apparent retrograde that lasts about 5 months. Pluto is retrograde about 45% of the time.

11. Nodes of the Moon – Nodal cycle is almost 19 years. The Nodes spend about 18 – 19 months in a sign. Maximum speed of about 14 minutes a day except when going stationary retrograde or direct, which occurs frequently every month.

Demn de remarcat este faptul ca pentru un bun investitor exista modalitati si combinatii diferite de a-si imbunatatii tehnica de studiu, dar mai ales de a previziona evolutia bursiera combinand analiza tehnica cu alte tehnici/metode, in cazul nostru cu astrologia.

Se pune pe buna dreptate intrebarea legitima: de ce atata zbucium pentru a cunoaste alt domeniu aproape strain unui trader/investitor ?

Raspunsul este relativ simplu de dat.
Pentru a reusi pe o bursa de valori, mai ales in Ro este bine in primul rand sa-ti cunosti competitorii si ce metode utilizeaza acestia (de cate ori nu v-ati pus intrebarea “Cine oare mi-a cumparat actiunile sau de la cine am cumparat actiunile?”).

In al doilea rand si cel mai important este sa te cunosti pe tine insuti in noua ipostaza, iar pentru aceasta trebuie sa studiezi continuu, orice metoda, tehnica folosita pentru bursa, iar metoda care tzi se potriveste cel mai bine este si metoda care trebuie folosita in continuare.

De asemenea sunt necesare cateva intzelesuri pentru inceput, preluate de pe site-ul:

http://groups.msn.com/AstrologyoftheStockMarket/beginnersguide.msnw

Exista teoriticieni si analisti care au utilizat si utilizeaza acest domeniu (Stock market astrology) de ani buni (foarte multi din 2001). Cauza: alegerea unei strategii de a investi, urmata de dezvoltarea acesteia, incercarea si testarea, care in majoritatea cazurilor au avut rezultate foarte bune.

Diferenta intre astro-traderi si astrologi este ca acestia din urma privesc la pozitia orbitei planetelor fata de Soare din sistemul nostru solar si masoara pozitia exacta a acestora.

Pe astro-traderi ii intereseaza timpul exact cand unghiurile dintre planete sau aspectele acestora se realizeaza.

Daca se cunoaste oricand unde sunt 2 planete in orice moment se poate masura unghiul dintre ele, iar fiecare minut reprezinta alte unghiuri intre planete, care au aspecte diferite.

Aceeasi planeta are alt aspect in fiecare minut, iar toate aspectele sunt cuprinse intr-o anumita ordine.
Fiecare linie planetara are propriul unghi si viteza. (de ex. Marte are o orbita mai rapida decat Luna si astfel unghiul sau este mai mare fata de Pamant). Deci toate liniile planetare au unghiuri diferite.

Combinatiile care pot fi facute cu unghiurile dintre planete sunt o multime.

Acestea sunt inregistrate, iar formele lor sunt studiate sub numele de “aspectarians”.

Exista timpi cand unghiurile sunt 0, 30, 36, 60, 72, 108, 120, 144, 157 4’17” si 160. Acestia se numesc cele 10 aspecte SOFT.

Sunt si alte 10 unghiuri numite HARD: 32’43”, 40, 45, 51’26”, 80, 90, 102’51”, 135, 150, 180.

Sunt inclinatzii sau neinclinatzii care reprezinta unghiurile corpurilor planetelor deasupra sau sub ecliptic.
Exista ca peste tot cicluri in evolutia unghiurilor si aspectelor planetelor – aceste aspecte sunt parti ale cercului de la 1 la 2, 3, … 12. Ele se numesc harmonics.

HARMONICS
Mai multe despre aspecte si harmonics:
O relatie geometrica intre doua planete = un aspect;
Harmonics se refera la aspecte;

Liniile planetare ne permit sa vedem nu numai conjunctia ci si orice aspect dintre 2 sau mai multe elemente planetare convertite in pret putandu-se reprezenta aceste preturi pe un grafic.

Se pot astfel vizualiza punctele de intersectie ale acestor linii planetare, care sunt punctele de conjunctie intre planetele respective. Acesta este un aspect al primului harmonic.

Primul harmonic este 360/1 = 360. La aceasta valoare pozitia planetei este cea actuala.

Al doilea harmonic este 360/2 =180
Al treilea harmonic este 360/3-120
Al patrulea harmonic este 360/4 = 90.

Cele mai importante schimbari sunt atribuite uneia dintre aceste 4 harmonics

Planetele fac conjunctie unele cu altele numai rareori.

ASPECTE PLANETARE
De obicei planetele au multe alte aspecte una cu cealalta – cu unele forme normale:

Opuse – fiecare planeta este de alta parte a Pamantului in spatiu, formand un unghi de 180 grade.

The trine – cele doua planete sunt la 120 grade avand forma unui triunghi.

The square – cele doua planete sunt la 90 grade una de cealalta, formand un patrat.

PRETURI SI PLANETE
Mai multe despre preturi si planete:
Daca dorim sa gasim a doua pozitie harmonica a unei planete in pret, impartim distanta intre liniile de pret planetare la 2. Ca efect adaugam 180 grade la pozitia initiala a planetei pentru a obtine pozitia planetei de pe partea opusa.

Sa nu uitam ca pentru a face graficul liniilor planetelor gradele unghiurilor acestora trebuiesc convertite in preturi dupa formula de mai jos avand in vedere range-ul pretului actiei respective.

CARACTERISTICI
Unele interpretari care se fac despre piata de capital provin de la urmatoarele considerente:

– Traderii privesc aspectele exacte, astrologii privesc apropierea sau separarea acestora.
– A predictiona piata de capital prin intermediul astrologiei inseamna sa gasesti momentele cand exista un nr mare de aspecte hard, soft sau gap pe grafic.
– Pe piata exista si GAP-uri (goluri-fara aspecte exacte), dar sunt si zile cu apecte exacte. Gap-urile sunt foarte importante
– Cand exista momente cu aspecte hard se spune ca va fi usor ca piata sa coboare.
– Cand sunt multe aspecte soft piata merge in sus, va creste.
– Daca exista momente cu putine aspecte atunci vor fi mai putine efecte asupra pietei.

Daca este un gap dupa o grupare a aspectelor hard piata creste.
Daca va fi un gap dupa o grupare a aspectelor soft atunci piata va scadea.

De asemenea poti evita multe pierderi si sa-ti maximizezi castigul cand indicatorii tai orbitali/planetari sunt favorabili pentru a specula, in caz contrar este mai bine sa stai.

– executa planul tau de investitie cand ciclurile tale lunare orbitale pentru fiecare zi de tranzactionare sunt corecte.

Dar cred ca este mai bine sa lasam un specialist sa explice cum face pentru a folosi tehnica astro-trading
In cazul acesta este vorba de T.S. Phillips:

About T.S. Phillips:
Ted is president of Astro Advisory Services, Inc., which provides complete astrological consulting and market trading advisory services based on planetary techniques and technical analysis. He has been conducting research in the area of financial astrology since 1994. Many traders and managed funds rely on Ted’s daily forecasting and market timing services. Ted has also maintained a professional astrological consulting practice for over 10 years. He has taught all levels of astrology, lectured internationally, conducts workshops on financial astrology, and writes articles for trading publications. He is a private trader in the stock and futures markets. Ted also provides support and teaches workshops for the users of the Galactic Trader™ and Galactic Stock Trader™ programs from PAS, Astro-Soft

Iata ce spune Ted (mult mai bine decat un neinitiat ca mine) ….
“Some of my methods used are transits to 1st trade horoscopes for the stock indices to make my daily and weekly forecasts, and the use of planetary price harmonics. The positions of the planets and the angles the planets form to one another (aspects) is the timing factor. The planetary positions and angles are then converted into their respective price equivalents. When price and time are equal, price reverses like clockwork.

My service alerts you in advance when to anticipate a reversal and at the correct corresponding price levels. Once a correct planetary high or low is confirmed, you are always alerted so you know which side of the market to trade on. This service can dramatically put the odds more in your favor when combined with your other technical tools for entry and exit points. Most of my subscribers are professional traders and some manage large hedge funds. The majority of all my subscribers renew every month. If you are looking to dramatically improve your timing and get the winning trading edge, then my daily service is what you have been searching for.

Market forecast based on planetary timing tools and trend analysis based on swings and multiple time frames.

Key reversal days of the week and key reversal times and turning points during market hours.

Key support and resistance price levels based on daily planetary price harmonics and fibonacci ratios.*

Since I started my daily market timing service in 2001, it has continued to be enhanced with additional features. The accuracy level continues to increase based on additional timing tools and discoveries. I now include a weekly overview, key reversal days, and forecast for the entire week in advance every Monday. I have expanded the key time periods during the day to approximately 15 – 20 on most days. With a high degree of accuracy, the key times I indicate during the day trigger intraday reversals, break outs, or an acceleration or deceleration of the existing trend. When price reaches one of the key planetary price levels I indicate at one of the key times indicated, this very frequently triggers intraday reversals. These key times are based on proprietary astro-timing methods and alone are worth many times more than your monthly subscription rate. If you are a professional trader, you can even try my daily market timing service risk free for the first 30 days.”

In completare cat si pentru explicitarea analizei de mai sus ma voi ajuta cu cateva analize ale lui Thomas Long, fiul lui Jeanne Long, cea care a dezvoltat cercetarile lui W.D.Gann in acest domeniu, constatari folosite in articolul acestuia “Using planetary harmonics to find key reversal in the market”:

– metodologia foloseste transformarea pozitiei planetelor in pret notand punctele pretului unde apare geometria planetelor.
– Liniile planetare este termenul utilizat pentru a descrie metoda folosita pentru a converti energia planetelor in pret.

O linie planetara este pozitia planetei (in longitudine) convertita in pret. Ex. pentru actiunea tranzactionata peste $100, valoarea convertita a unui grad este $1.00. Pentru pretul actiei cuprins intre 0-100 dolari, conversia este 1 grad=0.10 dolari (10 centi) etc.

Toate acestea se pot dezvolta si uneori pretul actiei oscileaza in jurul valori de $100, atunci se foloseste ultimul pret de inchidere pentru a defini valoarea conversiei.

De obicei se foloseste modul geocentric (Pamantul – Earth este in mijlocul sistemului planetar), inclusiv soarele si nodul Lunii (Moon Node), un punct foarte puternic in spatiu. El este punctul unde Luna intersecteaza planul ecliptic si cu multe influente asupra reversal trend determinate de asocierea aspectelor planetelor cu aceasta pozitie.

– Conjunctia este responsabila pentru majoritatea schimbarilor majore ale pietei – cea mai puternica relatie dintre 2 planete sau 1 planeta si nodul Lunii. Ea apare cand doua elemente (planete, asteroizi) sunt pe aceeasi longitudine fata de Pamant, adica sunt pe acelasi punct in spatiu (ex . eclipsa solara – Soarele este in conjunctie cu Luna) si au aceeasi declinatie (pozitia latitudinii – distanta de deasupra sau de sub planul ecliptic).

– Ex. de interpretare pentru acest caz:

Daca Marte si Nodul Lunii sunt in aceeasi pozitie, la cca 150 grade, iar intervalul pretului actiei este cuprins intre $10-$100, atunci alegem 1 grad = 0.10 dolari.

Pe aceasta baza calculam conjunctia intre planeta si Luna: 150 x 0.10=15.0
Deci nivelul pretului critic al actiei din acea zi este $15.0, care este de fapt pretul minim al zilei

Acest minim marcheaza inceputul unui puternic rally, care este formatul asteptat ca rezultat al acestei corelari a pretului cu pozitia planetara.

Pe acest fond utilizand si indicatorii AT care sa confirme o schimbare de trend (reversal trend) se pot deschide pozitii ulterioare ale actiei pe confirmare schimbare de trend.

Acest exemplu a fost unul din multiplele exemple bazate pe anumite tehnici si interpretari experimentate ani de ziele si care au dat randament in special pe un uptrend.

Punctele de conjunctie, asa cum este de asteptat, se vor repeta la fiecare 360 grade prin analogie.

Ce se intampla la downtrend cand de fapt toate liniile planetelor sunt in mod firesc pe uptrend (cine doreste sa invete mai multe despre uptrend si downtrend and slope poate folosi Gann).

In acest caz se foloseste alt concept si acesta este “Mirror Lines” si se bazeaza pe urmatoarele elemente:
– Se inverseaza pozitia planetei/planetelor fata de de linia 0 pentru a crea linia de miscare downtrend (ex. daca Marte are 150 grade normal pe uptrend la pozitia Mirror – downtrend va avea 360-150=210 grade sau la pretul de $21.0) facandu-se aceleasi calcule).

– In acest caz daca planeta se misca in realitate cu 1 grad, in pozitia mirror se va muta cu 1 grad inapoi

B. CUM SE FAC ANALIZELE ASTROTRADING

Toate aceste analize nu se pot face decat folosind unele softuri specializate care sunt create pentru a studia influenta pozitiei si aspectelor planetelor asupra bursei :

http://www.galacticinvestor.com/HELP40/default.htm

THE GALACTIC TRADER 4

THE GALACTIC STOCK TRADER
THE GALACTIC TRADER 4 for TC2000

QUARTERLY – A TRADER’S ASTROLOGICAL ALMANAC AND OTHER BOOKS

THE QUICK HARMONIC TRADER
THE FIBONACCI/GALACTIC TRADER 4

BRADLEY INDICATORS ADD-ON This stock index forecasting tool was designed by astrologer Donald Bradley and published in 1947 in a booklet titled “Stock Market Prediction”

Dintre toate acestea eu am ales experimental The Fibonacci/Galactic trader 4, iar pentru descrierea manualului aplicatiei programului Galactic Trader 4.

Exista manuale de aplicatii care te indruma exact cum sa construiesti, dar si cum sa interpretezi graficele astfel parametrizate/construite :

http://www.galacticinvestor.com/HELP40/DRAWINGTOOLS/default.htm

, iar pentru a incerca o analiza pe baza acestui soft este recomandata mai intai o testare si aprofundare …

Cine crede ca merita incercat orice soft pentru o combinatie AT Stock Market Astrology are orizontul liber de desfasurare.

Inchei printr-o citare a lui …. Albert Einstein
The most beautiful thing we can experience is the mysterious.
It is the source of all true art and science

ALBBERT EINSTEIN – WHAT BELIEVE

EXEMPLU DE ANALIZA ASTRO
SYSTEM OF THE WEEK
This is a sample of what our charts look like while aspects are approaching. We apply a “System” of harmonic Planetary Lines (plots of planetary positions) at different degree settings, depending upon the aspects which are approaching. In this case, we have two critical aspects approaching, the Saturn-Uranus square, and the Venus-Neptune trine. In order to formulate our system, we use the common multiples of the aspects.

So, for the Saturn-Uranus square, which is a 90 degree aspect, we will look at 30 degree and 45 degree multiples, because both are common multiples. For the Venus-Neptune trine, we will look at 30 degree multiples. (by looking at 30 degree multiples, we are also seeing 60 degree multiples, because 30 is also divisible into 60) In this way, we create a “grid” by which price is structured during the period of influence of these particular aspects. Note that we also use the mirror settings for the lines (Those with a “Y” in the parameters). The mirrors are just as valid as those which are calculated normally, when we are looking at general price action. Once you apply these systems to intraday charts, you will begin to see how price moves from “zone to zone” as it forms it’s everyday patterns. Also, once you have applied systems, you will see the price levels where aspects “overlap”.

In this case, the zone of price from 1348.0-1350.0, which is defined by the 8th harmonic (45degree) Saturn-Uranus points, “contains” the 12th harmonic (30 degree) Venus-Neptune points at 1348.2 and 1351.8. This overlap of energy can be expected to draw the price, especially if price moves below the zone just above this area, defined by the Saturn-Uranus 12th harmonic (30 degree) points at 1363.0 and 1367.0. At the time of this writing (10:30 a.m., Nov. 10), the range of the day (not including overnight action) ranges from a low of 1363.0 to a high of 1383.0. The low was “correct” with the 12th harmonic Saturn-Uranus point, at exactly 1363.0. The high is very near the Venus-Neptune point at 1381.8.

Comments

  1. I have been browsing on-line greater than 3 hours these days, yet I by no means found any interesting article like yours. It’s pretty price enough for me. Personally, if all website owners and bloggers made just right content as you probably did, the net will likely be much more useful than ever before.

Speak Your Mind

*