2.11 Chestionar “Initiati”

Capitolul nr. 2 – Initiatii sau „Do it self” – Cei singuri

Postat de TRAIAN pe 4 aprilie 2014

Credeti ca ati mai avansat cu un pas, insa, odata absolvita si aceasta scoala, nu ati facut decat sa va inarmati cu cateva elemente de baza in plus pentru a nu spune ca ati studiat degeaba pana acum.

Acest capitol ar trebui sa raspunda la urmatorul set de chestiuni :

1. Ce suma am nevoie pentru a incepe sa tranzactionez cu succes pe bursa?

2. Cum imi aleg un broker si la ce intermediar din Romania pot tranzactiona virtual, DEMO?

3. Ce instrument sa-mi aleg pentru a putea ramane activ pe bursa?

Cei care vor reusi sa raspunda la intrebarile si proiectele de mai jos vor putea sa explice celor complet novici cum sta treaba cu o bursa si investitiile pe bursa, precum si rolul unui investitor fara a fi activ direct pe piata.

Putem spune ca ne-am inarmat deja cu uneltele de baza ale unui investitor si anume : analiza fundamentala, analiza tehnica, controlul banilor, controlul riscului si controlul psihologiei. Acestea sunt si vor fi ca firul rosu ce va strabate permanent viata noastra de investitor.

Daca vom sti sa le combinam cat mai bine si vom sti care sunt tehnicile, metodele acestora atunci viata noastra de trader/investitor ni se va parea mult mai usoara.

Comparativ cu cei care nu au avut contact cu asa ceva pana acum este ca absolventul nostru poate sa ne spuna destule mai mult TEORETIC despre bursa, care nu mai este o necunoscuta, dar care mai are destul de mult de studiat pana va prinde curaj sa se descurce singur si chiar sa aiba ceva succese.

Daca la gradinita studiul reprezinta mai mult o lectura timp de cca. 1 luna cate 1-2 ore zilnic, iata ca in aceasta faza studiul este mult mai serios, constant cate 2 ore pe zi fiindu-ne necesare minim 2-3 luni pentru a acoperi cat de cat aceasta etapa de pregatire.

Fireste ca in nota obisnuita la final absolventii vor fi cei care vor raspunde la cele 10 intrebari/proiecte de mai jos, putin mai dificile decat cele de la “Incepatori – ABC”.

1. Care este rolul si cum definiti analiza fundamentala ?

2. Alegeti un simbol din portofoliul indicelui BET si caracterizati performantele financiare ale emitentului respectiv.

3. Faceti practic un plan de afaceri al momentului pentru un capital de 10.000 euro si un orizont de timp de 2 ani.

3. Care este rolul si cum definiti analiza tehnica ?

4. Care tip de analiza tehnica vi se potriveste mai bine: analiza tehnica clasica sau analiza tehnica moderna ? De ce ?

5. Considerati ca este necesar sa cunoasteti doar analiza fundamentala sau numai analiza tehnica ? Ce intelegeti prin analiza rationala ?

6. Alegeti o actiune din compunerea SIFS si stabiliti semnalele de baza pentru urmatoarele saptamani prin folosirea a 2-3 indicatori tehnici de baza.

7. Stabiliti nivelele de suport si rezistenta pe un grafic zilnic la actiunea EBS.

8. Calculati numarul de actiuni/pozitii in piata pentru un risc minim asumat si un capital de 5000 euro pentru actiunea TLV.

Care sunt elementele de baza pe care le aveti in vedere ?

9. Ce tehnici de baza cunoasteti pentru aplicarea regulilor de risc al banilor ? Descrieti practic una din aceste tehnici la piata actuala de actiuni de la BVB ?

10. Va cunoasteti bine personalitatea investitionala ? Ce fel de strategie ati adopta acum, la conjunctura actuala a BVB avand in vedere aceasta personalitate. Testati-o 14 zile si prezentati rezultatele testului DEMO.

Daca vi se par usoare aceste intrebari puteti sa va faceti singur chestionarul si daca ati reusit sa raspundeti la toate intrebarile si testele inseamna ca aveti dreptul sa va considerati un INVESTITOR INITIAT pregatit teoretic.

Speak Your Mind

*