1.3 Resursele de baza ale unui investitor

Capitolul nr.1  ABC – Incepatori

Fie ca este o investitie in piata imobiliara sau de actiuni un portential investitor va avea nevoie de unele resurse de baza fara de care activitatea sa nu se va desfasura intr-un cadru propice scopului urmarit.

Fireste ca aceste resurse nu vin toate odata si complet. Este nevoie de mult timp si atentie din partea noastra pentru a reusi o canalizare si imbinare a acestora in sensul celor urmarite de noi.

Daca vom gandi ca investitia este o afacere atunci vom sti si de ce avem nevoie ca resurse principale pentru ca aceasta sa devina profitabila.

Foarte multi cand vorbesc de resursele investitiei se gandesc doar la partea ei financiara, adica de cati bani va avea nevoie pentru a reusi.

De aceea si cea mai intalnita intrebare a acestora este “De cati bani am nevoie pentru a incepe sa tranzactionez in castig ?”

Insa pana la finantarea investitiei ai nevoie de uh plan de investitii/afaceri legat de piata in sine, parteneri de investitie, instrumente financiare, mijloacele tehnice si materiale necesare pentru a avea acces la piata.

In plus va trebui sa cunoastem domeniul respectiv, sa fim pregatiti emotional pentru ce inseamna viitoarea activitate, sa fim cat mai informati pentru a putea lua o decizie corecta,sa stim cum sa abordam efectiv modul de tranzactionare etc ….

Sunt o sumedenie de cerinte pe care trebuie sa le rezolvam inainte de a incepe efectiv sa investim proprii bani. Nu in cele din urma ne va trebui sa alegem o modalitate de monitoriza propria activitate, adica sa fim nu numai contabilul afacerii, dar si stim si ceva de marketing (prospectarea pietei), management si mai ales sa stim sa ne pazim de riscurile pietei.

Pentru a castiga timp si sa nu descoperim singuri ceea ce altii au descoperit cu mult inaintea noastra voi enumera categoriile de resurse de care un investitor de succes va avea nevoie in activitatea sa.

1. Educatia bursiera – instruirea
2. Jurnalul bursier
3. Resursa materiala
4. Resursa financiara
5. Resursa cognitiva
6. Resursa psihologica
7. Logica multivalenta

Toate aceste categorii sunt importante si trebuiesc construite de fiecare cu simt de raspundere daca vrem sa tratam activitatea de investitor la modul serios, asa cum ar trata-o orice om de afaceri care ii pasa de banii si munca investita.

Dupa ce le vom cunoaste pe parcurs in tematicile urmatoare gradul de implicare practica si teoretica in activitatea noastra de abia atunci vom putea constata cat de necesare sunt.

Speak Your Mind

*