1.2.3 Investitorul – energia si adevarul

Capitolul nr. 1 ABC – Incepatori

Postat de TRAIAN pe 9 august 2010

Energia este universul naturii format ca un bloc in care s-a construit orice material din univers, incluzand oamenii si orice forma de viata animala si vegetala. Printr-un proces prin care numai natura o poate intelege complet, aceasta transfera energie cu adevarat tuturor componentelor sale.

Acest asa zis bloc construit de natura este disponibil pentru om, sub forma unei energii incluse in gandire. Creierul uman poate fi comparat cu o baterie electrica. Aceasta absoarbe energie din eter, care permite ca fiecare atom al materiei sa simta intregul universul.

Este cunoscut faptul ca un grup de baterii electrice va produce mai multa energie decat una singura. Totodata o singura baterie va produce energie in proportie cu numarul si capacitatea celulelor pe care le contine.

Creierul uman functioneaza la fel. Aceasta tocmai pentru faptul ca unele creiere sunt mai eficiente decat altele si pe aceasta baza un grup de creiere (oameni) coordonate in spiritul unei armonii va produce mult mai multa energie decat un simplu creier. Este ca si cum un grup de baterii electrice vor produce mai multa energie decat una singura.

Principiul unei minti luminate este ca atunci cand un grup de creiere individuale sunt coordonate si functioneaza in armonie cresterea de energie generata de acel grup se rasfrange si asupra fiecarui individ din grup.

Este cunoscut faptul ca Henry FORD a inceput afacerile sale sub handicapul ignorantei. Totusi pe parcursul a 10 ani el a depasit aceste inconveniente ca apoi in mai putin de 25 de ani si-a construit averea devenind in acea perioada unul dintre cei mai bogati americani.

Bazat pe cele de mai sus trebuie spus ca Henry Ford a putut beneficia in viata sa de prietenia si sprijinul a 4 mari creiere : Thomas Edison, Harvey Firestone, Jhon Burroughs si Luther Burbank. Este cunoscuta notorietatea lui Ford ca om de afaceri foarte bine informat. Toate acestea prin puterea absorbtiei mintilor luminate ale celor 4 prieteni care i-au oferit astfel o suma de energie si o mare putere bazata pe inteligenta, experienta, cunstiinte din diverse domenii si forte spirituale.
Henry Ford a avut si alti prieteni de marca din acea perioada care a facut si obiectul unor carti de marca.

Un alt exemplu este cel al lui Mahatma Gandhi poate unul dintre cei mai puternici oameni din lume (din punct de vedere al energiei si faptelor sale), care au trait vreodata si care s-a bazat in special pe coordonarea si contactul cu milioane de minti umane, oameni cu care a venit in contact. Viata lui este un exemplu a ceea ce se cheama ENERGIE=PUTERE.

Cele de mai sus pot constitui surse de reflectie privind modul in care un om isi foloseste propria energie (minte) si cum poate fi aceasta influentata de energiile inconjuratoare, mai ales atunci cand se afla intr-un grup, o comunitate un forum, fie el si bursier.

Iata cum orice forumist, nou sau vechi, cunoscator sau mai putin cunoscator odata intrat in contact cu ceilalti forumisti poate sa extraga doar acele energii, contacte/postari, care ii vor creste in timp propria energie (as numi-o cunoastere/informare), adica EDUCATIE BURSIERA.

Cu riscul de a nu ma face prea bine inteles ma voi translata in timp in perioada in care eram un simplu novice, ca multi cei de acum, si fiind activ pe forum (sper in sensul bun al cuvantului) am avut sansa sa pot intra in contact cu adevarate minti bursiere pe care le urmaream pas cu pas incercand la randul meu ca in timp sa ajung pe acelasi nivel de energie/cunoastere.

Sunt convins ca cei prezenti acum pe forum nu ii cunosc dar istoria ramane istorie si ea este arhivata undeva, asa ca cineva care doreste s-o cunoasca va putea s-o faca urmarind evenimentele forumului din anul 2005.

NIMENI nu poate spune ca este un “guru” al unui forum atat timp cat inca nu s-a nascut si nici nu se va naste un investitor care sa stapaneasca aceasta MASTER MIND numita BURSA, dar investitori care participa efectiv la realizarea acesteia sunt putini si ei se deosebesc prin nivelul energiei care-l degaja in jurul lor.

Sa nu credem ca aceasta energie este vizibila, insa modul in care cei in cauza ajuta la clarificarea, argumentarea, autodeterminarea celor din jurul lor si care la inceput sunt mai putini alimentati cu aceasta energie, este lucrul cel mai evident de transfer de energie/putere a cunoasterii/educatiei.

Voi exemplifica in cazul meu cateva minti bursiere care mi-au luminat calea, dar care au si contribuit la dezvoltarea gradului meu de perceptie si cunoastere a acestui fenomen numit piata de capital.

Inainte de aceasta, as dori sa clarific un singur aspect si anume parerile de mai jos sunt numai personale si in stransa corelatie cu persoana mea.

Nu conteaza ordinea enumerarii acestora, ea fiind exact asa cum imi aduc aminte.

As incepe cu nickul “Bull”, care tot timpul mi-a inspirat incredere deoarece argumentele sale erau pertinente si credibile pe langa faptul ca avea notorietate pe forum, era respectat. Atunci, am vrut sa-mi fie un adevarat model pentru ceea ce doream, iar cu timpul multe din calitatile acestuia au fost standarde pentru mine. Pot spune ca mi-a fost un mentor fara a avea acest titlu si cred c-a meritat alegerea.

Apoi nickul “mar”, care atunci cand aveam mai mare nevoie de ajutor mi-a fost indrumator spiritual si de incredere povatuindu-ma ce este bine si ce sa nu fac in anumite momente. Este cel care a crezut in mine si mi-a redat increderea in fortele proprii.

As continua cu “mirele”, care din pacate nu prea mai posteaza pe forum ca inainte. Acesta aducea tot timpul in completare argumente personale si foarte documentate, iar interventiile sale m-au facut sa inteleg ca postarile se fac numai daca ai ceva util de spus sau pentru a clarifica ceva important si aflat in discutie.

L-as aminti si pe “mishu”, in epoca lui de glorie (sper sa nu se supere), care aducea informatii foarte utile foarte greu de aflat si care anticipau unele evenimente utile investitorilor.Acesta m-a invatat ca o informatie buna trebuie intotdeauna verificata din sursa sigura si interpretata corect.

Nu intamplator am lasat la urma trei nickuri care m-au ajutat si stimulat foarte mult in a invata ce este o analiza tehnica si cum s-o folosesc in avantajul personal. Recunosc ca-i simt lipsa lui “dan”, care prin graficele sale imi testa la inceput putinta de a le intelege, de a le citi dintr-o privire, dar care era amabil si te ajuta indiferent ca erai priceput sau nu.

Firesc ca dupa disparitia lui de pe forum “foamea” mea pentru studiul AT mi-a fost intermediata prin furnizarea de carti in acest domeniu, la inceput de “flavia” – O MARE DOAMNA CU ADEVARAT, apoi de “bogdanfa” si nu in cele din urma de “heretic”, care mi-a deschis ochii cu adevarat la foarte multe intelesuri, unele nebanuite, ele fiind chiar pentru foarte multi brokeri inca necunoscute (sa-mi fie cu iertare, o spun in cunostiinta de cauza).

Voi incheia cu cineva fata de care si in trecut dar si in acest moment am avut si am un respect deosebit si care prin atitudinea sa poate constitui si pentru altii un exemplu de forumist=investitor in adevaratul sens al cuvantului prin stilul sau “bataios” si incisiv in promovarea unor idei pertinente, precum si prin tot ceea ce face pe un forum bursier.

Nickul lui este “roty” fiind si o “mare inima si minte luminata” de la care foarte multi alti forumisti ar trebui sa se alimenteze (sa invete) si sa-si formeze o gandire/minte potrivita unei piete de capital ca cea autohtona.

Totusi, in cele din urma nimeni nu poate sa se autoconsidere GURU al unui forum sau schimbator de epoci cum incearca unii sa se intituleze deoarece in primul rand asa ceva este VICIOS si poate duce la destramarea acestei comunitati, care precum s-a vazut este prin sine insusi un MASTER MIND al bursei si la care contribuie foarte multi investitori dornici sa transmita si altora DEZINTERESAT si fara a se simti PLINI DE EI sau indepartandu-i/cenzurandu-i de multe ori pe cei care doresc sa invete ceva bun.

Indiferent de situatie ma voi gandi tot timpul la FORUMUL AGF.RO ca la o mare energie bursiera la care merita sa te conectezi, sa fii in ARMONIE cu gandirea inovatoare si pertinenta a acestuia (acele minti care merita atentie, de la care poti invata ceva si care nu se plang tot timpul de anumite lucruri) pentru ca prin energia proprie sa se dezvolte PUTEREA acestuia si implicit puterea, energia/cunostiintele PERSONALE. Stiu ca acest lucru este posibil si valabil pentru oricine deoarece am putut-o constata prin propria experienta si credeti-ma mi-am dat seama de evolutie.

Comments

  1. I followed an address to your web site from Themelis Cuiper’s SocialGarden streams of branding & sme, so you must be doing a cool job as he provides a link to you?

Speak Your Mind

*